Daniel Ricciardo haalt uit naar Jacques Villeneuve: “Hier is mijn antwoord op je kritiek die nergens over gaat”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ricciardo kwalificeerde zich gisteren op een indrukwekkende manier op de vijde plaats, een beter antwoord kan je niet geven op de kritiek die Villeneuve vooraf had op Ricciardo. Het is voor Ricciardo zijn beste kwalificatieresultaat van dit seizoen. Voorafgaand aan de kwalificatie werd Ricciardo niet alleen geconfronteerd met de uitdaging van een veeleisend circuit, maar ook met toenemende kritiek en een onzekere toekomst bij Red Bull.

Het huidige seizoen van Ricciardo is momenteel nog wel wisselvallig te noemen, bij momenten zag je de oude briljante Ricciardo, op andere momenten had hij het minder voor elkaar, hij werd op regelmatige basis verslagen door zijn teamgenoot Yuki Tsnunoda. De prestaties van Tsunoda zijn ondertussen ook beloond met een contractverlenging voor volgend jaar bij RB.

Ricciardo stond zo weer meer onder druk maar voorlopig dient hij dit weekend wel zijn antwoord daarop. Villeneuve beschuldigde hem ervan excuses te verzinnen en trok zijn plaats in de F1 in twijfel.

“Ik heb de onzin van Villeneuve wel opgemerkt maar ik heb er niet veel aandacht aan geschonken”, aldus Ricciardo. “Ik weet nog steeds niet wat hij zei, maar ik hoorde dat hij onzin praatte, dat is iets wat hij eigenlijk altijd doet in mijn ogen, opmerkingen geven om sensatie en twijfel te creëren. Hij heeft zijn tijd gehad in de F1, ook hij was briljant maar op het einde van zijn carrière was het ook niet veel soeps meer. Misschien speelt hij nu wel ijshockey zodat hij zijn hoofd wat meer stoot”, sloot Ricciardo met een kwinkslag af.

“Mijn motivatie is meer dan ooit aanwezig. Toen ik deze week arriveerde voelde ik me goed in mijn vel. Ik was heel blij om terug te keren naar dit circuit en hier te rijden, simpelweg omdat ik er dol op ben. Dit weekend is het tien jaar geleden dat ik hier voor het eerst won, die dag heeft mijn leven veranderd, dus er komen veel leuke emoties bij kijken.”

“Ik had van in het begin een goed gevoel in de wagen. Ik kon hem wat laten glijden en iets agressiever rijden, dat is wat je wil, dat je wat kan spelen met de wagen en niet andersom. Dus het voelde alsof ik er bovenop kwam. Het is voor mij duidelijk wat moeilijker geweest om dit jaar de goede plek te vinden.”

“Als ik veel kritiek krijg, dat motiveert me wel om het beter te doen, ik denk daar echt over na, uiteraard ook zonder kritiek te krijgen denk ik na wat beter kan. Maar dat is niet de enige manier om dingen te bereiken. Ik heb aan het team constructieve kritiek gevraagd en ook aan wat zij dachten dat ik beter zou kunnen doen. Het was een zeer open gesprek, fijn dat dit kan in het team.”

Zo te zien voorlopig dit weekend heeft het wel effect gehad. “Ik voelde me meer ontspannen, heel hongerig en eigenlijk wou ik wel mijn middelvinger opsteken naar een aantal mensen. Dat heb ik dan maar niet gedaan, ik heb mijn antwoord op de baan gegeven.”

Dat heeft Ricciardo dus zeker gedaan, nu afwachten hoe de race verloopt straks. Het is sowieso al een interessante startgrid op een circuit met veel inhaalmogelijkheden.

Geschreven door Vincent Bogaerts