Daniel Ricciardo: “Ik verwacht nog erg veel van McLaren”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Hij mag dan nog maar één race voor McLaren hebben gereden, Daniel Ricciardo heeft een erg goede indruk van zijn nieuw team en hij verwacht erg veel prestatieverbeteringen bij McLaren.

Zijn eerste race bij McLaren verliep niet helemaal zoals gehoopt. Ricciardo finishte als zevende terwijl teamgenoot Lando Norris als vierde over de finishlijn reed. Geklopt dus door zijn teamgenoot al waren er wel verzachtende omstandigheden. Uit een inspectie van zijn wagen na afloop van de race bleek immers dat de vloer van zijn F1-bolide beschadigd was.

De komende races wil Ricciardo zich verder integreren in het team en geleidelijk aan verwacht hij ook steeds betere prestaties en performance van zijn wagen en het team.

“Ik had verwacht dat ik enkele races nodig zou hebben om me comfortabel in de wagen te voelen maar ik voel me na één race al beter in de wagen dan dat ik dat de voorbije jaren deed, wat veelbelovend is,” aldus Ricciardo.

“Ik kende wat pech met de beschadiging die we na de race aan de wagen ontdekt hebben. Er zijn nog enkele dingen die te leren zijn, onder andere wat het gripniveau betreft, dat vergt wat tijd.”

“Dat gezegd zijnde heb ik er vertrouwen in dat er meer performance uit de wagen gehaald kan worden en op komst is. In de fabriek zijn we hard aan het werk geweest om te begrijpen hoe we kunnen verder bouwen op de solide start die we gemaakt hebben. We gaan in Imola alles geven.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022