Daniel Ricciardo: “Ik wil bij AlphaTauri een ‘valkuil’ zoals bij McLaren vermijden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Uiteraard is Daniel Ricciardo zeer blij dat hij opnieuw bij AlphaTauri in de Formule 1 kan racen. Ricciardo beseft dat hij bij AlphaTauri, net als bij McLaren destijds, een ‘moeilijke’ wagen ter beschikking krijgt.

Bij McLaren werd het vertrouwen van Ricciardo in de wagen alsook zijn eigen kunnen aangetast doordat de F1-bolide van McLaren zich instabiel gedroeg bij het inrijden van de bochten. Het was een ‘valkuil’ die het vertrouwen en de performance van Daniel Ricciardo zo hard aantastte dat hij eind vorig jaar zijn racezitje verloor.

“Ik denk dat het me de voorbije jaren ernstig heeft geraakt,” aldus Ricciardo. “Ik viel in een valkuil waarbij de wagen niet bij mij paste en waarbij ik rondom allerlei dingen moest proberen werken.”

“Je kan waarschijnlijk ook je eigen grootste vijand zijn. Wanneer ik terugblik naar mijn laatste kwalificatie bij McLaren, die was geweldig ook al wist ik toen nog niet zoveel.”

“Ik weet dat de wagen van AlphaTauri zijn beperkingen heeft. Ik weet dat hij niet zo goed zal aanvoelen als de Red Bull F1_bolide waarmee ik een week geleden reed maar ik moet het ermee doen.”

“Ik reed ermee in de simulator en het voelde oké. Ik vond het een goede dag in de simulator. We moeten uiteraard zien hoe dit zich vertaalt naar de echte performance in de wagen op het circuit.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner