Daniel Ricciardo: “Ik zie mezelf niet graag als negende”

Daniel Ricciardo eindige vorig jaar het F1-seizoen als negende in het kampioenschap, iets waarvan de Australiër niet echt vrolijk wordt.


Ricciardo had meer verwacht van zijn eerste seizoen bij het Renault F1 team. Het eerste seizoen bij Renault was er eentje met vallen en opstaan, er waren heel wat tegenslagen maar ook mooie momenten zoals de geweldige vierde en vijfde plaats tijdens de GP van Italië.

Toch beseft ook Ricciardo dat het in 2020 beter moet indien hij ook zelf een goed gevoel wil overhouden aan zijn overstap naar Renault.

“Relatief gezien is het niet zo goed, ik zie mezelf niet als de negende beste rijder op de grid,” aldus Ricciardo volgens ‘Crash.net’. “Ik geloof dat ik beter ben.”

“Wil ik de komende jaren de negende rijder zijn en het excuus hebben dat ik beter ben maar dat dit nu eenmaal de situatie is? Nee, ik zie mezelf niet graag als negende.”

Ricciardo presteerde vorig jaar beter dan teamgenoot Nico Hulkenberg. De Duister behaalde 37 punten, duidelijk minder dan de 54 punten van Ricciardo.

“Indien Nico 100 punten had dan zou ik echt teleurgesteld zijn. Indien Nico 5 punten had dan zou ik zeggen dat ik persoonlijk een geweldig seizoen had. Ik heb er nu meer dan de 37 punten van Nico, ik vermoed dan ook dat ik niet al te teleurgesteld mag zijn,” besloot Ricciardo.

“Over het algemeen mag ik dan ook tevreden zijn. Ik wist op voorhand dat het moeilijk zou worden. Je komt in een nieuw team, anderen hebben het me voor gedaan dus het is niet onmogelijk.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021