Daniel Ricciardo: “Mochten ze dat doen dan lijkt het alsof we bestolen worden”

Renault F1-piloot Daniel Ricciardo zou het niet leuk vinden als er nog vaak met F1-bolides op enorm gladde circuits zoals in Turkije wordt geracet.


Het waren erg uitzonderlijke omstandigheden in Turkije. Al van bij de oefensessies op vrijdag werden de F1-piloten geconfronteerd met erg gladde omstandigheden. De regen op zaterdag en zondag maakte het alleen nog maar gladder.

Vooral de nieuwe asfaltlaag van het Istanbul Park circuit zorgde ervoor dat de F1-bolides weinig grip hadden en er heel wat slippers werden gemaakt. Ricciardo is alvast geen voorstander van nog meer races onder zo’n omstandigheden.

“Kijk, begrijp me niet verkeerd, ik weet dat iedereen in zijn of haar zetel enorm veel plezier beleefde aan de race, dat het opwindend was om naar te kijken. Maar om eerlijk te zijn weet ik niet of we iets uit dit weekend geleerd hebben,” aldus Ricciardo.

“We zullen waarschijnlijk nooit meer de situatie meemaken waarin we dit gripniveau hebben.”

Volgens Ricciardo is het belangrijk dat er met topwagens zoals in de Formule 1 gewoon voluit kan gegaan worden.

“Als de teams zoveel geld spenderen aan het ontwikkelen van wagens, al hun kennis en kunde steken in het ontwerpen van de snelste racewagens, en ze die dan vervolgens niet kunnen gebruiken zoals het hoort … indien dat altijd zo zou zijn dan voelt dat als ons bestelen.”

“Waarom zou he zoveel inspanningen leveren voor deze wagens als je er de limieten niet mee kan opzoeken?”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print