Daniel Ricciardo: “Nog eens een F1-overwinning behalen, dat zou een mooie bonus zijn” 

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

We kunnen zeggen dat Daniel Ricciardo zich in de tweede fase van zijn carrière bevindt. Hij draait al vele jaren mee in de F1-wereld. Het opnieuw winnen in de Formule 1 zou voor hem aanvoelen als een bonus. Het is echter geen absolute voorwaarde voor Ricciardo, ook zonder nog een overwinning te behalen zal hij zijn carrière als succesvol omschrijven.  

Daniel Ricciardo zit goed in zijn vel, zijn terugkeer naar de F1-grid dit jaar in Hongarije verliep al bij al vrij soepel. Hij had natuurlijk de pech in Zandvoort dat hij daar door een onbenullig ongeluk zijn hand brak maar wederom keerde Ricciardo na vijf races aan de kant te staan sterk terug.  

Vooral zijn prestatie in Mexico was bijzonder sterk met een vierde plaats op de startgrid en na een solide race reed hij als zevende over de finish. Het was een soort wedergeboorte voor de ‘Honey Badger’ uit de F1.  

“Een weekend zoals dat in Mexico, dat is een weekend waarin ik alles voelde wat ik nodig had om het weer te voelen”, zei Ricciardo vorige maand tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi. 

“Het team was duidelijk erg blij, iedereen was blij en die dingen helpen alles vooruit. Om de auto in een positie te zetten waarin mensen niet verwachten die auto te zien, dat is iets waar je opgewonden van raakt. De vierde plaats op de startgrid in Mexico, het voelde alsof ik op pole stond.” 

“Ik voelde opnieuw vlinders in mijn buik”, aldus Ricciardo. “Als dat kan gebeuren, dan opent het misschien later deuren om opnieuw voor een overwinning te vechten. Hoe graag ik ook weer wil winnen, het is echt omdat ik geloof dat het kan. Het is zeker geen ‘must’ om te winnen, het zou een mooie bonus zijn. Ik heb het gevoel dat ik niet het gewicht van de wereld op mijn schouders draag en dat is best wel fijn.”  

“Het voelt meer alsof ik nieuwe energie heb gekregen door deze kans die Red Bull me gaf, ik heb zeker een tweede adem gekregen, het voelt allemaal goed.” 

Geschreven door Vincent Bogaerts