Daniel Ricciardo wordt grootverdiener bij Renault: 35 miljoen dollar?

Daniel Ricciardo zorgde afgelopen vrijdag voor een grote verrassing door zijn overstap van Red Bull naar Renault aan te kondigen. Op financieel vlak zou de Australiër er alvast een heel stuk op vooruit gaan.


De overstap van Ricciardo naar Renault is ongetwijfeld beïnvloed door verschillende factoren, het salaris dat Ricciardo bij Renault krijgt zal de Australiër ongetwijfeld mee over de streep getrokken hebben.

Eerst en vooral zal Ricciardo meer dan ooit beseft hebben dat ze bij Red Bull alles op Max Verstappen willen zetten. In het verleden werd al meermaals bij Red Bull gezegd dat ze van Max Verstappen de jongste wereldkampioen in de geschiedenis van de Formule 1 willen maken.

Daarnaast is er het feit dat Red Bull voor het zoveelste jaar op rij niet in staat is om te strijden voor de wereldtitel. Daar bovenop komt nog eens de onzekerheid door de overstap van de Renault-motor naar de Honda-motor. Ondanks de felle kritiek van Red Bull op de Renault-motor heeft Ricciardo blijkbaar veel meer vertrouwen in Renault. De Australiër kiest immers resoluut voor Renault, niet alleen voor de motor maar meteen ook voor het fabrieksteam.

De laatste factor die Ricciardo overhaald zal hebben is zijn salaris. Draai het of keer het, bij Red Bull werd Ricciardo in verhouding tot Max Verstappen eigenlijk onderbetaald. Ondanks zijn jarenlang dienst bij Red Bull verdiende Ricciardo minder dan Verstappen. Dat had uiteraard veel te maken met de serieuze salarisverhoging die Verstappen onlangs kreeg, waarmee Red Bull wou vermijden dat Verstappen naar Mercedes of Ferrari zou gaan.

Door zijn overstap naar Renault krijgt ook Ricciardo nu echter een serieuze salarisverhoging. Volgens ‘Daily Express’ zou Ricciardo bij Renault zo’n 35 miljoen dollar gaan verdienen, wat zo’n drie keer meer zou zijn dan wat hij bij Red Bull verdiende.

Indien Ricciardo daadwerkelijk 35 miljoen dollar verdient bij Renault, dan zou hem dat meteen naar de top drie van grootverdieners in de Formule 1 katapulteren, achter Lewis Hamilton en Sebastian Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022