David Richards toont interesse in Honda

Nadat Subaru zich uit de WRC terugtrok wist ook David Richards dat hij meer vrije tijd zou hebben. David Richards is de eigenaar van Prodrive en eigenlijk ook de man achter het succes van Subaru de laatste jaren. Richards geeft ondertussen toe dat hij de overname van Honda wil overwegen en dat omwille van de besparingen die de FIA onlangs wist op te leggen.

"Nu Subaru met WRC stopt heb ik ineens tijd om de overname van Honda toch te overwegen. Het nieuwe reglement en de doelstellingen voor 2010 maken voor mij de F1 weer aantrekkelijk. Voorheen was deze sport voor mijn bedrijf onbetaalbaar maar daar is dus nu verandering in gekomen. Ik moet op dit moment wel kijken met oog voor de toekomst", aldus David Richards.

Richards was eerder ook al actief in de F1. Bij Benetton en BAR had hij destijds al een topfunctie maar daar kwam telkens vroegtijdig een einde aan. Met zijn bedrijf genaamd Prodrive wil hij ditmaal enkel eigenaar worden van een team en op die manier zelf de touwtjes in handen hebben. Afwachten dus wat de komende dagen of weken zullen brengen want opnieuw is er kans voor ondermeer de Brit Jenson Button om zijn zitje te behouden.