Davide Valsecchi evalueert zijn toekomst bij Lotus

Davide Valsecchi heeft laten verstaan dat hij komende winter zijn toekomst bij Lotus zal evalueren.
image
Valsecchi was overduidelijk gefrustreerd door het feit dat niet hij maar Heikki Kovalainen als vervanger voor Kimi Raikkonen werd aangeduid (Lees: “Waarom hebben ze mij niet gekozen om Raikkonen te vervangen?”. De Italiaan liet het ook meermaals merken toen hij in beeld kwam tijdens de kwalificatie voor de GP van de USA.

Valsecchi gaat uit de beslissing van Lotus zijn conclusies trekken maar betekent dat nu ook dat hij zijn samenwerking met Lotus gaat stoppen?

“Ik had een kans kunnen krijgen en ik heb ze gemist, dus voor mijn carrière is dat niet echt fantastisch,” zei Valsecchi tijdens een exclusief gesprek met ESPN.

Valsecchi liet ook verstaan dat hij met zijn GP2-titel van vorig jaar volgens hem duidelijk heeft aangetoond dat hij over de nodige capaciteiten beschikt om mee te kunnen in de Formule 1. Het is nu de vraag of hij ook volgend jaar nog bij Lotus zal blijven.

“Om eerlijk te zijn zou ik graag racen. Op sportief vlak lijd ik onder deze situatie bij Lotus, waarbij ik soms nutteloos ben. Als je dan kijkt wanneer ik nuttig kan zijn dan heb ik nu een kans gemist. Ze hebben iemand anders gekozen, wat betekent dat ik dit jaar niet echt nuttig ben geweest voor het team. Persoonlijk heb ik er niet echt veel voldoening aan gehad maar je weet het nooit, het is het team dat beslist,” aldus Valsecchi.

Valsecchi zei ook nog dat hij het er niet mee eens was dat een eventueel minder goede prestatie tijdens de twee races zijn verdere racecarrière zou gehypothekeerd hebben.

“Ik denk dat het voor mijn carrière beter zou geweest zijn indien ik deze kans had gekregen. Zeker wanneer je ziet op welk niveau onze wagen heeft gepresteerd. Het had echt een zeer, zeer, zeer mooie opportuniteit geweest,” besluit de Italiaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print