300ste F1-race voor Jenson Button: “Ongelooflijk”

De GP van Maleisië wordt een speciale Grote Prijs voor Jenson Button. Het wordt immers zijn 300ste Grote Prijs. De Brit kan niet anders dan toegeven dat het “ongelooflijk” is dat hij reeds 300 races heeft gereden.

Jenson Button staat op het punt om zich bij Rubens Barrichello en Michael Schumacher te voegen als het selecte groepje rijders die 300 of meer Grote Prijzen hebben afgewerkt. Jenson Button heeft ondertussen al zeventien seizoenen lang gereden. De wereldkampioen zal in 2017 niet rijden. Zijn zitje wordt immers ingenomen door Stoffel Vandoorne. Er is wel een mogelijkheid dat we Button opnieuw aan het werk zien in 2018.

Jenson Button moet wel toegeven dat hij nooit verwachtte om nog actief te zijn in de Formule 1. Hij startte in 2000 en is nu 36 jaar oud.

“Ik herinner me nog wanneer Rubens 300 GP’s had gereden”, begint Button tijdens de persconferentie in Maleisië. “Het was ongelooflijk dat hij er 300 had. Ik dacht toen: ‘Ik zal nooit zo lang racen’. Ik weet nog goed dat ik in 2000 begon en toen tegen mijn vader sprak. Hij vroeg me hoeveel jaren ik verwachtte om in de Formule 1 te blijven. Ik zei toen dat ik al zou gedaan hebben toen ik dertig was. En hier zit ik dan, 36 jaar oud en mijn 300ste GP.”

Volgens Button is het belangrijk om niet te focussen op de slechte momenten, wanneer je een lange carrière in F1 wil. “Formule 1 neemt heel je leven in beslag. Het was een hele reis tot aan mijn 300ste GP, heel wat ups en downs. Het belangrijkste is dat je de slechte momenten de baas blijft. Je weet immers nooit hoe lang die slechte momenten blijven duren.”

“Het was een spannende carrière, 300 races. Als één van de andere rijders hetzelfde kan bereiken, dan feliciteer ik hem. Het duurt immers lang voordat je hetzelfde kan bereiken.”

Dat Jenson Button zijn jubileum mag fieren in Maleisië, stelt hem tevreden. Hij houdt immers goede herinneringen over aan de GP van Maleisië. “Ik heb hier gewonnen in 2009. Het was een vreemde race, want de regen zorgde ervoor dat de race werd stopgezet. Ik kreeg dus maar de helft van de punten, wat wel een beetje pijn deed. Het is altijd al een mooi circuit geweest om op te racen.”

“Het is ook het circuit waarop ik mijn eerste podium behaalde in 2004. In 2002 reed ik ook een hele tijd als derde, maar in de laatste ronde brak mijn ophanging. Dus dat moest eigenlijk mijn eerste podium geweest zijn. Ik heb hier dus heel wat mooie herinneringen.”

In theorie is het de 303de GP voor Jenson Button. Met het BAR-team werd hij gediskwalificeerd van de GP van San Marino in 2003. In 2005 kwam hij niet aan de start van de GP van Amerika en hetzelfde geldt voor de GP van Bahrein van vorig jaar.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022