“De F1-finale in Abu Dhabi was zuiver, geen Hollywood-scene”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sir Jackie Stewart wil benadrukken dat de seizoensfinale in Abu Dhabi echt was en niet op Hollywood-wijze in scène gezet om de fans te plezieren.

De beslissing van Michael Masi om de gedubbelde bolides tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen uit te halen heeft al het nodige stof doen opwaaien. Want met nog een ronde op de teller en Max Verstappen op vers rubber was Lewis Hamilton een vogel voor de kat en mocht hij een achtste wereldtitel op zijn buik schrijven.

Mercedes en Lewis Hamilton blijven zitten met het gevoel dat ze bestolen werden door de wedstrijdleiding maar daar is drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart het helemaal niet mee eens. Volgens hem heeft Masi de juiste beslissing genomen.

“Het werd goed gedaan, er was geen sprake van een filmscenario,” aldus Stewart tegenover ‘Motorsport.com.’

“Dit was geen Hollywood, dit was clean, en de fans genoten van die authenticiteit. Nooit in de geschiedenis van de sport is er zo’n finale geweest.”

Stewart wuift ook de mogelijkheid weg om de race te staken na de crash van Latifi, die nu zorgde voor een safety car-procedure met nog zes ronden te gaan. Hij geeft wel toe dat dit de eerste keer is dat hij van zoiets getuige is in zijn zestigjarige carrière in de autosport. 

“Nooit in de geschiedenis van de Formule 1 is er zo’n krachtmeting geweest als dit jaar.”

“Dit was buitengewoon speciaal. Het is sowieso een geweldig jaar geweest met twee teams die elkaar tot het uiterste hebben gedreven.”

“Dit jaar is een groot succes geweest en Max Verstappen heeft ook individueel uitzonderlijk gepresteerd.”

“Lewis Hamilton zal enorm teleurgesteld zijn, maar dat zou hij helemaal niet moeten zijn. Ook hij heeft een geweldig seizoen afgerond.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022