“De F1 had beter voor TT Circuit Assen in plaats van Zandvoort gekozen”

Voormalig F1-piloot Gerhard Berger begrijpt niet waarom de GP van Nederland niet op het circuit van Assen wordt verreden.


De 59-jariger Berger was afgelopen weekend op het TT Circuit Assen en was danig onder de indruk van het circuit en de faciliteiten.

“Ik ben diep onder de indruk van het circuit en de gehele entourage. Ik ben heel positief verrast”, aldus de DTM-baas tegenover ‘De Telegraaf’.

Berger was in die mate onder de indruk dat hij niet begrijpt waarom de Formule 1 voor de Nederlandse GP Zandvoort boven het TT Circuit Assen verkoos.

“Ik begrijp niet waarom de Formule 1 niet naar Assen is gekomen,” zei Berger.

“Assen is een van de beste circuits die ik heb gezien. Alles is hier perfect om zo’n race te houden. De tribunes zijn er om veel toeschouwers op te vangen, het paddock is groot en de infrastructuur met vliegveld en hotels in de nabijheid is er ook prima.”

Berger staat niet alleen met zijn kritiek, de keuze voor Zandvoort zorgde al voor veel kritiek. Naast de problemen met het verkeer en de faciliteiten wordt er ook gevreesd dat Zandvoort voor erg saaie races zal zorgen. Volgens heel wat rijders zal de race immers vooral ’treintje rijden’ worden.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022