“De F1 heeft nieuwe fans dankzij de V6-motoren”

Volgens Razlan Razali, de circuitbaas van Sepang, heeft de Formule 1 heel wat nieuwe fans erbij gekregen door de nieuwe V6-motoren.

Toen de eerste wintertests plaatsvonden, maar vooral na de eerste races, kwam er felle kritiek op de V6-turbomotoren die geïntroduceerd werden. Vooral het geluid was ondermaats, maar volgens Razlan Razali is de kritiek op de V6-motoren overroepen.

Razlan Razali is immers van mening dat de Formule 1 nieuwe fans heeft aangetrokken door het nieuwe motorgeluid. Al was Razali aanvankelijk zelf ook geen fan van het nieuwe motorgeluid.

“We waren erg bezorgd na de feedback in Australië. Toen het F1-circus naar Maleisië kwam vond ik het niets. De wagens waren simpelweg te stil”, zei Razali tegenover het persbureau Reuters.

Toen de Formule 1 te gast was op het circuit van Sepang ondervond hij echter zelf de voordelen van de stillere motoren. Razali is immers van mening dat vooral kinderen afgeschrikt werden door het helse lawaai van de oude F1-motoren.

“Ik zag dat families met kinderen op de tribunes opnieuw meer van de Formule 1 konden genieten. Ik kan het me nog herinneren dat een vader de koptelefoon op het hoofd van zijn kind moest vasthouden. Of dat een kind bang was en begon te huilen. Hij wilde immers naar huis. Ik denk dat het huidige tijdperk een nieuw soort fans aantrekt en dat is ook wat je wil bereiken”, is Razali van mening.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}