“De F1 is voor Red Bull zelden zo leuk geweest als nu”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Dr. Helmut Marko beleven ze bij Red Bull momenteel erg veel plezier aan het seizoen. Begrijpelijk ook want in beide kampioenschappen staan ze erg comfortabel aan de leiding.

Na 13 van de 22 races op de F1-kalender heeft Max Verstappen een voorsprong van 80 punten op Charles Leclerc terwijl Red Bull bij de constructeurs ene voorsprong heeft van 97 punten op Ferrari. Erg comfortabel mag je dat noemen, zeker in vergelijking met de strijd die Red Bull en Verstappen vorig jaar met Hamilton en Mercedes moesten voeren.

“Het is zelden zo leuk geweest,” vertelde Marko tegenover het Oostenrijkse ‘OE24’. “Bijna ieder raceweekend is leuk, erg verschillend met vorig jaar toen het ieder raceweekend ons heel wat zenuwachtigheid kostte.”

Tegelijkertijd vindt Helmut Marko het echter ook jammer dat Ferrari niet op consistente basis een grotere uitdager is van Red Bull.

“Het is een beetje jammer dta Ferrari zoveel fouten maakt. Ze worden onder hun niveau verslagen, dat we vinden we erg jammer voor hen,” aldus Marko.

“Maar ze zullen er terug staan, ze hebben zo’n enorm sterke wagen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print