“De F1 zal Europa niet de rug toekeren”

Met Miami staat er een nieuwe naam in het rijtje met Amerikaanse steden die een plaatsje op de F1-kalender nastreven. Volgens Liberty Media hoeft dit echter geen bedreiging te vormen voor Europa.

Ah, baby photos. Throwing it back to the day it all began in 2012.

Een bericht gedeeld door Circuit of The Americas (@cota_official) op


Met Liberty Media heeft de Formule 1 sinds enige tijd een Amerikaanse eigenaar, een eigenaar die niet onder stoelen op banken steekt dat het de sport nadrukkelijker in Amerika aanwezig wil zien.

Liberty Media voerde al enkele opmerkelijke wijzigingen door om de sport aantrekkelijker te maken. Daarnaast werd ook het aanvangsuur van heel wat Europese F1-races met een uur en tien minuten verlaat en dat vooral om de Amerikaanse kijkers en tv-zenders ten gunste te zijn.

Toch moeten we als Europese F1-fan of als Europees circuit niet vrezen dat Liberty Media de sport volledig Amerikaans zal maken. Europa is en blijft volgens Liberty Media de bakermat van de Formule 1.

“We zijn vanaf de eerste dag duidelijk geweest over onze doelen en ambities. We willen de sport laten groeien in de Verenigde Staten en in Azië,” aldus Chase Carey tegenover ‘Motorsport.com’.

“We zijn zeer trots op de race in Texas maar daarnaast zijn we in gesprek met andere steden. De drie meest genoemde locaties zijn New York, Miami en Las Vegas. Maar ter verduidelijking: dit gaat niet ten koste van de sport in Europa. Europa is de fundering van deze sport, het thuis van de sport en wat mij betreft houdt deze sport altijd vast aan de basis.”

Het ziet er dus naar uit dat we binnenkort meerdere Amerikaanse F1-races op de F1-kalender zullen zien staan. Indien dit effectief niet ten koste van Europa zal gaan kan dit alleen maar betekenen dat de F1-kalender nog verder uitgebreid zal worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print