“De F1 zal selectief bepaalde races laten verdwijnen”

Volgens F1-baas Chase Carey zal de Formule 1 in de komende jaren geleidelijk aan bepaalde races doen verdwijnen om plaats te maken voor andere nieuwe locaties.


Liberty Media is als nieuwe eigenaar van de Formule 1 de sport al enige tijd aan het veranderen. Een uitbreiding van de F1-kalender hoort daar ook bij.

Zo staan er volgend jaar maar liefst 22 races op de F1-kalender maar Liberty Media zou graag naar 25 races gaan. Toch zal ook dat niet volstaan om nieuwe locaties op de F1-kalender te plaatsen en volgens Carey zullen er de komende jaren dan ook geleidelijk aan een aantal races verdwijnen.

Tijdens een conference call met analisten van Wall Street gaf Carey zijn visie op de F1-kalender. Volgens Carey is er erg veel vraag van nieuwe locaties die een plaats op de kalender willen, al moet daar dan wel plaats voor zijn.

“We hebben een redelijk volle kalender met contracten voor de lange termijn. Er zijn limieten op het vlak van wat je kan doen maar ik denk dat er ook opportuniteiten zijn,” aldus Carey.

“22 races is een redelijk volle kalender maar ik denk dat er nog ruimte is voor enkele extra races.”

“We willen samenwerkingen voor de lange termijn maar net zoals we dit jaar veranderingen hebben gedaan zullen we ook in de toekomst selectief bepaalde races van de kalender halen.”

“Er zijn enkele overeenkomsten uit het verleden waarbij we duidelijk niet de waardecreatie zien die we verwacht hadden. Daar liggen opportuniteiten, meer dan dat we verwacht hadden en op dat vlak kunnen we groeien.”

Volgens Chase Carey zijn er dus duidelijk enkele races die best van de F1-kalender zouden verdwijnen en plaats maken voor meer ‘aantrekkelijke’ locaties op het vlak van de race zelf, het spektakel alsook het financiële aspect.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022