“De fans zullen geen idee hebben wie in de wagen zit”

Max Verstappen liet onlangs reeds verstaan dat het met Halo op de F1-bolides bijzonder moeilijk is om zijn nieuw helmdesign te zien. Verschillende collega’s treden de Nederlander bij en er wordt gevreesd dat de fans de rijders niet meer zullen herkennen.


“Er is zeker en vast een probleem op het vlak van het herkennen van de rijder,” antwoordde Haas F1-piloot Kevin Magnussen op de vraag van ‘Autosport’ hoe moeilijk het is om de rijders met Halo te herkennen. “Ik ging zelf langs het circuit staan. Ik heb heel mijn leven naar de Formule 1 gekeken en zelfs ik kon niet zeggen wie er aan het rijden was.”

“Dat is niet ideaal. Het zal hetzelfde op tv zijn. Wanneer het rijdersveld door de eerste bocht gaat dan ga je geen idee hebben wie wie is.”

Ook collega Pierre Gasly vindt de situatie niet ideaal voor de fans.

“Met Halo zie je de helmen niet echt meer, of het is op zijn minst erg moeilijk om ze te zien. Voor de mensen in de tribunes moet het bijna onmogelijk zijn.”

“Er moet een oplossing komen. Misschien moet er een mooi ontwerp op Halo zelf komen, een vlag ofzo, zodat de fans kunnen zien wie je bent.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner