De FIA wil een elektrische raceklasse

Jean Todt verklaarde in de Financial Times dat hij van plan is om een kampioenschap op poten te zetten voor elektrisch aangedreven wagens.
De FIA werkt hiervoor momenteel al samen met de Europese Commissie en er is binnen de FIA een eveneens een ‘Electric-car Commission’ opgericht om de plannen concreet vorm te kunnen geven. Hiervoor is Burkhard Goeschel aangesteld, een voormalig BMW directeur.

“We willen zo snel mogelijk een nieuwe categorie in de racesport met nieuwe energiesoorten. We zullen het zoveel als mogelijk over de hele wereld gaan doen”, verklaart Todt. Hij gaf ook toe wat gefrustreerd te zijn door het weigerachtigheid van de huidige raceklassen om de nieuwe technieken te introduceren.”

De FIA mikt er op om een kampioenschap te kunnen organiseren in formule wagens en net zoals de F1 op alle grote circuits te kunnen racen. Todt zegt dat als alles volgens plan verloopt, het kampioenschap van start zou kunnen gaan in 2013. In dat jaar zal ook de turbomotor zijn herintrede maken in de Formule 1.

Die technologie is niet zo nieuw en werd bijna 35 jaar geleden al een eerste keer geïntroduceerd.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print