“De finish halen is geen garantie op punten”

Tijdens de wintertests is gebleken dat alle teams problemen ondervonden en dat de betrouwbaarheid van de wagens nog niet goed op punt staat. Kleinere teams mogen dus beginnen dromen van een puntenfinish in Melbourne.

Kleinere F1-teams moeten immers proberen profiteren van unieke kanssen en uitzonderlijke omstandigheden om een puntenfinish te verwezenlijken. Dat kan zijn omwille van de wisselende weersomstandigheden maar vaak liggen er ook opportuniteiten tijdens de eerste races van een nieuwe F1-seizoen.

Aangezien we nu echt wel vlak voor de start van een bijzonder F1-seizoen staan en er toch wel de nodige problemen zijn bij de verschillende teams hopen de kleinere teams uiteraard hun slag te kunnen slaan in Melbourne. De finish halen is van zelfsprekend het eerste doel dat verwezenlijkt moet worden. Volgens de teambaas van Caterham betekent de finish halen voor zijn team echter nog niet automatisch dat er ook punten zullen gescoord worden.

“We moeten een beetje voorzichtig zijn wat het vooruitzicht op punten halen betreft,” zei Cyril Abiteboul, de teambaas van Caterham, tegenover Autosport. “In de Formule 1 kan je snel een product afleveren dat niet ver van de perfectie ligt.”

“Het is een sector waarbij foutloos niet de standaard is maar er toch niet ver van verwijderd ligt,” tracht Abiteboul het verschil tussen succes en verlies te verklaren. “Het is een beetje zoals de luchtvaartsector. Je kan een vliegtuig niet laten vertrekken om vervolgens te zien of het crasht. Het moet kunnen vliegen en landen.”

“Zo is het ook ongeveer in de Formule 1. Ik zou er dan ook niet van verschieten wanneer de betrouwbaarheid in Melbourne een heel stuk hoger ligt,” besluit de teambaas van Caterham.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}