“De Formule 1 heeft nood aan een dictator”

Gerhard Berger vreest dat de nieuwe regels voor 2021 niet meer zullen worden dan een storm in een glas water, hij voegt daar ook nog aan dat het onmogelijk is om de F1 democratisch te leiden.


Liberty Media heeft al te kennen gegeven dat de plannen voor 2021 in een definitieve fase zitten. Eerder dit jaar werd nog verwacht dat de nieuwe regels revolutionair zouden gaan worden op motorisch vlak. De nieuwe regels zouden het moeten mogelijk maken om met goedkope motoren nieuwe spelers warm te maken om tot de F1 toe te treden.

Ondertussen zijn we echter een half jaar en veel vergaderingen verder en het lijkt erop dat we ook na 2021 grotendeels zullen vasthouden aan het huidige motor concept. Gerhard Berger laat in het Duitse ‘Bild’ weten dat hij de toekomst niet rooskleurig tegemoet ziet.

“Het ergste dat er kan gebeuren is dat er geen beslissingen genomen worden,” aldus de Oostenrijker. “Ik begrijp de positie van de huidige motorenbouwers heus wel. Zij denken: ‘Waarom het huidige concept helemaal omgooien als er toch geen nieuwe spelers bijkomen? Dat kost alleen maar geld.’”

Volgens Berger staan de huidige constructeurs weigerachtig tegenover nieuwe spelers zoals bijvoorbeeld Porsche omdat zij met een kleinere investering evenveel kans op succes zouden hebben.

“Daarom is het onmogelijk om tot een overeenkomst te komen,” aldus Berger.

Hij ergert zich ook aan de constante aanpassingen aan de regels zonder de echte problemen aan te pakken, met name de auto’s.

“Ten eerste zijn ze te zwaar. Ten tweede zou er technologie moeten gebruikt worden die niet alleen door de grootste constructeurs kan betaald worden. Ten derde mag de technologie niet de beslissende factor zijn en ten vierde moet een rijder met een iets boven gemiddelde auto kunnen winnen.”

“Die eindeloze vergaderingen in Genève of Parijs leiden tot niets, de F1 kan niet democratisch geleid worden. Het moet een dictatuur zijn waar een of twee mensen de beslissingen nemen, in dit geval Chase Carey voor de F1 en Jean Todt voor de FIA,” besluit de tienvoudig GP-winnaar.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen