“De Formule 1 is geen reality show, het is Big Brother niet!”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft nogmaals zeer duidelijk laten verstaan dat hij geen voorstander is van een eventuele ‘reversed grid’ in de Formule 1.


Het idee van de zogenaamde ‘reversed grid’ komt steeds vaker op tafel te liggen in de Formule 1. In lagere raceklassen zoals bijvoorbeeld de Formule 2 zorgt het steeds voor het nodige spektakel. De races zijn door de ‘reversed grid’ onvoorspelbaarder, toch althans de tweede race op zondag.

Daardoor is er ook meer spankracht in het kampioenschap, iets waaraan het de Formule 1 duidelijk ontbreekt. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff blijft echter een grote tegenstander van de omgekeerde startgrid.

“Ik denk niet dat we moeten rommelen met een of ander ander format voor de Formule 1,” aldus Toto Wolff volgens ‘Autosport.com’.

“Er zijn raceklassen die geprobeerd hebben om hun format te veranderen, denk bijvoorbeeld aan de NASCAR, maar ik denk niet dat wij er mee moeten liggen rommelen.”

“Ik zeg dit niet omdat ik bij Mercedes zit. In tegendeel, ook ik hou van de variabiliteit en onvoorspelbaarheid, en we zullen ook races hebben die compleet anders zijn zoals we in Monza bijvoorbeeld hadden.”

Volgens Toto Wolff is het fout om artificieel in te grijpen in de startvolgorde van de wagens en zo andere resultaten te proberen forceren die ingaan tegen het DNA van de autosport.

“Maar niemand wil een winnaar die vooraan startte omwille van een omgekeerde grid. Ik denk niet dat we onvoorspelbare resultaten moeten ontwerpen waar het bijna onmogelijk is om in te halen en dat omdat we vinden dat de rangorde anders moet zijn,” aldus Wolff die vindt dat de snelste rijder en snelste wagen horen te winnen.

“De Formule 1 is een meritocratie, dit is een sport waarin de beste rijder en de beste machine winnen, dit is niet de WWE waar de uitslag volledig willekeurig is.”

“Als je zomaar een lukraak resultaat wil hebben dan moet je maar een show creëren. Maar dat behoort niet tot het DNA van deze sport, het entertainment platform komt op de tweede plaats.”

“De F1 is geen show. Het is geen reality show, het is niet zoals Big Brother, en ik denk ook niet dat we die richting horen uit te gaan,” besluit de motorsportbaas van Mercedes.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print