“De Formule 1 is het kampioenschap van de windtunnels”

Dat de aërodynamica in de Formule 1 steeds belangrijker wordt mag duidelijk zijn. Er komt vanwege diverse experts en heel wat fans dan ook kritiek op het feit dat de rijder steeds minder belangrijk zou worden. Ook Flavio briatore sluit zich hierbij aan.
image
Briatore geeft tijdens een interview met Autosport vooral kritiek op de hoge budgetten waarover sommige teams beschikken. Hij verwijst daarmee vooral naar Ferrari, McLaren, Red Bull en Mercedes. Toch worden deze teams geregeld verslagen door bijvoorbeeld Lotus, dat over heel wat minder budget beschikt. Ook Force India en Sauber rijden soms mee in de subtop.

“Hoe moet een ingenieur zich voelen wanneer hij met zijn budget van 200 miljoen dollar verslagen wordt door iemand die over slechts 90 miljoen dollar beschikt?,” aldus Briatore. “Wij hebben destijds titels veroverd terwijl we toch over een veel kleiner budget beschikten.”

Flavio Briatore vindt het huidige F1-kampioenschap dan ook niet echt een rijderskampioenschap meer. Sommige teams beschikken immers over enorm veel mensen en een groot budget voor aërodynamische ontwikkelingen dat de verhoudingen compleet scheef zitten in de Formule 1.

“Tegenwoordig beschikken ze over 170 mensen die zich bezighouden met de aërodynamica. Dit is toch geen rijderskampioenschap meer, maar eerder een kampioenschap van de windtunnels,” geeft Briatore zijn ongezouten mening. “Maar zo zit de Formule 1 nu eenmaal in elkaar. Wanneer er geld beschikbaar is, dan wordt het uitgegeven. Wanneer je vandaag aan een afdeling zegt dat ze een budget van 10 miljoen krijgen, dan is het morgen reeds weg.”

Volgens Briatore zit een deel van het probleem ook bij de FOTA, de Formula One Teams Association. Alles draaide rond kostenbesparing zodat de kleinere teams ook beter in de Formule 1 konden overleven. Er werden ondermeer budgetbeperkingen opgelegd, maar alles gaat volgens Briatore gewoonweg veel te traag.

“De FOTA heeft een beperking van het gebruik van de windtunnels erdoor gekregen. Of men nu 300 of 50 uur in de windtunnel doorbrengt maakt geen verschil omdat ze allemaal dezelfde tijd krijgen. Men kan op dat vlak veel geld besparen. Daar zijn nog heel wat mogelijkheden. Maar er stelt zich één groot probleem, niemand denkt aan de toeschouwers,” besluit Briatore.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:30:”windtunnel_toyota_headline.jpg”;}
De aërodynamica in de Formule 1 speelt een te grote rol …

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print