“De Formule 1 is niet veranderd, wij zijn veranderd”

Jean Alesi vindt dat de Formule 1 nog net zo spannend is dan in de tijd dat hijzelf bij Ferrari het mooie weer maakte.


In 1989 maakte Jean Alesi zijn debuut bij Tyrell als een grote belofte en dat bracht hem twee jaar later bij Ferrari. Ondanks een carrière die twaalf seizoenen duurde wist Alesi slechts een race op zijn naam te schrijven, de GP van Canada in 1995.

“De jaren bij Ferrari zijn onvergetelijk.” aldus Alesi bij RadioRai’s ‘I Lunatici’-programma. “Het zien van de fans die me vandaag de dag nog steeds herinneren maakt me altijd erg blij.”

“Ik zal nooit de overwinning in Canada in 1995 vergeten. Het was mijn verjaardag, het was een gekke dag.”

Bij verschillende gelegenheden kwam ik dicht bij de overwinning, zonder ooit in staat te zijn om het succesvol af te ronden door verschillende problemen.”

“Die Grand Prix had ik in de laatste ronden een enorme spanning. Ik probeerde zo zacht mogelijk met de auto om te springen om hem aan de finish te krijgen.”

Op dit moment vult ‘Jean d’Avignon’ zijn dagen met het opvolgen van zoonlief Giuliano, die deel uitmaakt van de Ferrari Driver Academy en dit jaar zijn tweede seizoen in de F2 zal afwerken.

Alesi deelt niet de mening dat de Formule 1 saai zou zijn geworden, volgens hem bekijken we het anders dan vroeger.

“We zijn allemaal een beetje meer verwend. De rijders zijn voorbereid en getraind, de auto’s zijn snel en krachtig, de Formule 1 geeft altijd geweldige gevechten. Ik vind het leuk.”

Gedurende zijn carrière heeft Alesi tegen een aantal grote namen geracet zoals Senna, Mansell, Piquet en Schumacher om er maar een paar op te noemen.

“Fangio was een held,” zei hij. “In zijn tijd, als je een fout maakte was je dood. Maar Senna maakte het meeste indruk op me.”

“Hij had een geweldige autocontrole. De vastberadenheid, het spektakel en de emotie die hij me gaf, niemand anders gaf mij dat gevoel.”

Als hij een rijder van de huidige startgrid moet kiezen gaat zijn voorkeur uit naar Charles Leclerc.

“Hij is een fenomeen,” vertelt hij enthousiast. “Hij zal in de nabije toekomst zeker wereldkampioen worden.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print