“De Formule 1 mag niet op ‘Mario Kart’ beginnen te lijken”

Als gevolg van het veelvuldig toevoegen van DRS-zones hebben vooraanstaande rijders de bazen van de F1 gewaarschuwd dat de sport niet mag beginnen lijken op ‘Mario Kart’.


Het gebrek aan inhaalacties is al sinds het begin van het seizoen een hot topic en de F1-bobo’s proberen daar een mouw aan te passen door DRS-zones toe te voegen. Ook in Oostenrijk is er een bijkomende DRS-zone tussen bochten twee en vier.

“Ik weet niet of extra DRS-zones een oplossing zijn voor het probleem,” aldus Vettel. “Begrijp me niet verkeerd, er zijn misschien mensen die houden van het idee van ‘Mario Kart’. Ik speelde het ook toen ik jong was maar het mag niet te artificieel worden, we zullen wel zien hoe het verder evolueert.”

“Het zorgt er misschien wel voor dat er meer ingehaald wordt maar je haalt als rijder ook geen voldoening uit door een andere auto gewoon voorbij te rijden.”

“Er is meer spanning als de ene auto achter de ander rijdt en je moet afwachten of er iets zal gebeuren in plaats van dat hij zomaar kan voorbij rijden.”

Romain Grosjean treedt Vettel bij: “We zullen wel zien hoe het loopt,” aldus Grosjean. “Toen ik het voor de eerste keer zag stond ik er nogal sceptisch tegenover omdat het heel veel DRS-zones zijn, eigenlijk op elk recht stuk.”

‘Maar we moeten kijken hoe het tijdens de race zal verlopen of het niet zoals ‘Mario Kart’ wordt waar ik jou inhaal, daarna jij mij en ik jou weer.”

Kimi Raikkonen voegde nog toe dat het halve circuit een DRS-zone is en dat het op die manier misschien wel te gemakkelijk wordt.

“We willen natuurlijk graag inhalen maar er is een bepaald punt waar het allemaal artificieel wordt. We zullen wel zien.”

Niet alle rijders zijn tegen het toevoegen van DRS-zones. Lewis Hamilton denkt dat de extra zone een goede zaak is komend weekend.

“Uiteindelijk doen ze dat ook om het racen wat opwindender te maken want daar ontbreekt het op dit moment aan,” aldus Hamilton. “Je kan tijdens het seizoen ook niks fundamenteel veranderen.”

“We proberen er het beste van te maken met de middelen die we voorhanden hebben. Ik denk dat je met deze opstelling nu DRS krijgt in één zone, inhalen en dan kan de andere DRS krijgen in de volgende zone.”

“Dat kan misschien wel goed zijn. Het is ook vooral niet de makkelijkste baan om elkaar te volgen, het wordt zeker interessant,” besluit Hamilton.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022