De Formule 1 wordt trager

Dat besluit Lewis Hamilton na de voorbereidende tests voor het start van het nieuwe seizoen.
Volgens Hamilton wordt de Formule 1 opnieuw trager, nadat het dat eerder al werd door de grotere brandstoftanks.

“Het ziet er naar uit dat de Formule 1 opnieuw trager is geworden,” zegt Hamilton tegenover de Guardian. “De wagens zijn trager over een raceafstand. Vorig jaar moesten de banden langer kunnen meegaan door de zwaardere wagens en nu zijn ze nog trager. Ik reed onlangs en ik vond het pijnlijk traag. Het was eerlijk gezegd niet opwindend.”

Pirelli kreeg de voorbije weken en maanden al veel kritiek te verwerken. De Italiaanse bandenleverancier neemt het over van Bridgestone maar dat is voor de meeste teams en rijders een serieuze aanpassing.

De Italiaanse bandenfabrikant wil meer spektakel in de Formule 1. Daarom zorgt Pirelli ervoor dat de banden sneller slijten en er daardoor meer pitstops nodig zijn.

“Mijn eerste run ging ik ervoor en mijn banden waren compleet op na een negental ronden. Mijn volgende run deed ik het veel rustiger aan. Het was alsof je een outlap deed en de zachte banden hielden het vijftien tot zestien ronden uit.”

Benieuwd wat dit gaat geven tijdens de eerste race in Australië. De teams zullen ongetwijfeld voor verrassingen komen te staan op het vlak van bandenslijtage. Testen is immers één ding, maar een echte race rijden waarbij je jouw positie moet verdedigen tijdens de race, dat zorgt altijd voor extra slijtage.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print