“De Formule 1 zal in 2014 niet zo veel anders zijn als dat velen denken”

2014, het jaar met de meest ingrijpende reglementswijzigingen in jaren, maar volgens Kimi Raikkonen zal er wat racen betreft niet zoveel anders zijn als dat heel wat mensen denken.

Kimi Raikkonen keert dit seizoen terug naar Ferrari en heeft tijdens een video-interview zijn mening gegeven over de reglementswijzigingen waarover al zoveel geschreven is. De Fin is echter van mening dat, in tegenstelling tot wat velen denken, het racen in 2014 niet echt veel zal verschillen met de voorbije jaren.

“Mijn gevoel zegt me dat het niet in die mate zal veranderen als dat velen denken, maar misschien ben ik verkeerd,” zei Raikkonen in een video-interview (klik hier om de video te bekijken). “Hopelijk komen we tot de vaststelling dat alles redelijk eenvoudig is. Uiteraard is het voor alle technische mensen enorm moeilijk want ze moeten een nieuwe motor bouwen, een nieuwe versnellingsbak, enz. Maar als rijder beïnvloedt je dat niet zo sterk op het vlak van het rijden, dat is alvast wat ik denk. We zullen wat nieuwe knopjes enz. hebben maar laat ons afwachten en zien hoe het loopt. We zullen er veel meer over kunnen zeggen na afloop van de eerste test.”

Kimi Raikkonen onderschat echter niet dat het seizoen 2014 enorm veel uitdagingen omvat voor de teams.

“Het zal een lang en moeilijk seizoen worden, zeker met de nieuwe regels. Het is moeilijk om te voorspellen waar iedereen zich bevindt en hoe alles zal verlopen. Er zijn echter enorm veel goede mensen en kennis aanwezig in ons team. We moeten ons best doen en zien waar we uitkomen,” besluit de Fin.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}