“De ‘Gin-paleizen’ in de F1-paddock moeten verdwijnen”

Bij heel wat F1-races zie je ze, de erg grote motorhomes van de F1-teams. De Formule 1 wil daar echter verandering in brengen.


De teams pakken ieder jaar graag uit met hun riante motorhomes. Vroeger was het zelfs bijna traditie om ieder jaar voor het ‘Europees’ deel van de F1-kalender een nieuw motorhome te presenteren.

Gelukkig behoort die traditie ondertussen tot het verleden en gebeurt het nu vaak pas om de paar jaar dat er een nieuw motorhome wordt voorgesteld.

De immens grote motorhomes zijn echter een doorn in het oog van de Formule 1 geworden. Naast het feit dat ze erg veel geld kosten zorgt het transport van de motorhomes ook voor een enorme ecologische impact en laat nu net het terugdringen van de ecologische voetafdruk van de Formule 1 als sport een immense doelstelling zijn tegen 2030.

Volgens sportief directeur Ross Brawn wordt er nu dan ook volop gekeken naar hoe de Formule 1 zich logistiek anders kan verplaatsen.

“We kijken naar het transport en alle materiaal dat we gebruiken,” aldus Brawn volgens ‘Motorsport.com’.

“Mijn team bestudeert momenteel alternatieve vormen van transport. De trein vormt een zeer efficiënte manier om materiaal te vervoeren. Ook vervoer over zee is zeer efficient wat betreft de ecologische impact. We bekijken dan ook de logistieke kant van de sport en hoe we onze ecologische voetafdruk kunnen minimaliseren.”

“Vervolgens zijn er uiteraard ook de motorhomes. Gedurende negen races van het seizoen hebben we motorhomes die met vrachtwagens, een enorme vloot aan vrachtwagens, worden rondgereden en de teams de faciliteiten geven die ze nodig hebben.

Brawn vergelijkt de situatie vervolgens met heel wat andere races waarbij de teams tevreden moeten zijn met de faciliteiten op het circuit.

“Gedurende ongeveer de overige 15 races zijn ze blij met wat ze op donderdag aantreffen op het circuit.”

“We gaan naar de ‘overzeese’ races, bijvoorbeeld Baku, en daar heb je een mooi aantal prefab-faciliteiten. Niemand klaagt en het is allemaal werkbaar.”

“Vervolgens gaan we naar Monza en we hebben daar echte ‘Gin-paleizen’ met allemaal vrachtwagens die ze moeten vervoeren. In de toekomst willen we dan ook overstappen op motorhomes en hospitality-faciliteiten die op het vlak van logistiek en transport een veel kleinere impact hebben,” besloot Brawn.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print