“De Honda-motor houdt het maar drie à vier races uit”

Volgens voormalig F1-kampioen Jacques Villeneuve houden de motoren van Honda het maar enkele races uit. De Japanners doen dit om een krachtigere motor te hebben maar daarvoor zullen ze tijdens de tweede seizoenshelft de rekening gepresenteerd krijgen.


Het is opmerkelijk hoe Honda dit seizoen plots wel veel betere prestaties weet neer te zetten dan de voorbije jaren bij McLaren en vorig jaar bij Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull Racing dat de motoren mocht ‘proefdraaien’.

Max Verstappen wist dit seizoen met zijn door een Honda-motor aangedreven F1-bolide zelfs al twee races te winnen, iets dat een jaar geleden compleet ondenkbaar leek.

“Het probleem is dat Honda tijdens de tweede seizoenshelft bestraffingen zal incasseren,” aldus een kritische Villeneuve tegenover ‘Motorsport-Magazin’.

“Ze hebben een motor die het slechts drie of vier races uithoudt. Alleen daardoor hebben ze nu zo’n krachtige motor. Ze proberen helemaal niet om het zeven races met een motor uit te houden. Mercedes en Ferrari zouden dat kunnen en hebben 30 pk meer.”

Red Bull-adviseur Helmut Marko reageerde al op de uitlatingen van Villeneuve: “Belachelijk!”

De tweede seizoenshelft zal een antwoord bieden …


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022