“De Honda-motor klinkt krachtig en veelbelovend”

Geen al te beste eerste testdag voor Stoffel Vandoorne, maar onze landgenoot is enthousiast over de nieuwe Honda-motor.

Vandoorne kreeg met diverse problemen af te rekenen, maar zijn eerste indruk over de Honda-motor is positief. Vooral het geluid spreekt hem erg aan.

“Het geluid is iets anders maar de wagen voelt goed aan,” zei Vandoorne na de eerste testdag. “Ik weet niet of het iets met de kracht van de motor te maken heeft, maar meestal zeggen ze dat een motor krachtig is indien hij mooi klinkt!”

Door de diverse problemen kon Vandoorne amper drie ronden afleggen, maar een tijd neerzetten lukte niet. Bij McLaren zitten ze dan ook achter op schema. Morgen hopen ze dan ook op beterschap.

“Het draaide vandaag allemaal rondom het opvoeren van de motorkracht. We hebben de motor dan ook nog niet in zijn maximale modus laten draaien. We hopen om dat morgen te kunnen doen. Het is moeilijk om een goed idee te krijgen aangezien we enkel nog maar enkele installatierondjes gereden hebben. We ondervonden enkele moeilijkheden, waardoor het moeilijk is om er commentaar over te geven,” besluit Vandoorne.

Volgens Vandoorne waren de amper drie installatierondjes die hij vandaag kon afleggen toch nuttig. De tweedaagse test op het Yas Marina Circuit is immers de enige voorbereiding die de teams hebben in de aanloop naar de winterpauze.

“Eerst en vooral moeten we de problemen die we vandaag hadden oplossen, zeker wanneer we morgen meer ronden kunnen afleggen. Iedere ronde is zeer waardevol want na deze twee dagen is er een periode van twee maanden waarin we allerlei nieuwe ideeën kunnen bedenken voor komend seizoen. Hopelijk kunnen we morgen dan ook nog enkele waardevolle ronden afleggen,” blikt Vandoorne vooruit naar morgen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}