1 april: de leukste grappen in de Formule 1

Te midden van al het nieuws rond het coronavirus is er gelukkig ook nog 1 april waarbij we even onze gedachten proberen verzetten. Ook in de Formule 1 waren er opnieuw heel wat verhalen die eigenlijk een aprilvis waren.

Penske koopt de F1, Lawrence Stroll en Toto Wolff kopen Ferrari
Roger Penske kocht vorig jaar al de IndyCar Series en zou daar volgens ‘GrandPrix247’ de Formule 1 aan toegevoegd hebben. Lawrence Stroll en Toto Wolff zouden dan weer 51 procent van de aandelen van Ferrari gekocht hebben. Toto Wolff zou het autosportgedeelte van Ferrari leiden terwijl Stroll dan weer er voor zou zorgen dat Aston Martin met Ferrari-motoren racet in 2021.

Disney koopt de Formule 1
Volgens ‘WTF1’ is het dan weer Disney dat de Formule 1 overneemt. Voor een slordige 4 miljard zou het moederbedrijf van Mickey Mouse de koningsklasse van de autosport overnemen. De streamingdienst F1 TV zou door de overname opgesloprt worden door Disney+. Ook zou er met de Walt Disney World Speedway een nieuw circuit gebouwd worden.

F1-circuit ter ere van Lewis Hamilton
Volgens ‘Formel1.de’ laat sjeik Yasir ban Amahed al-Maris in het Emiraat Sharjah het Lewis Hamilton LH44 Grand Prix Circuit bouwen. Het circuit krijgt de vorm van het startnummer 44 waarmee Hamilton rijdt. De bouw van het 8,4 kilometer lange circuit begint in 2021 en zou na twee jaar voltooid moeten zijn.

Virgin zorgt er mee voor dat het F1-seizoen 2020 kan plaatsvinden
‘Pitpass’ bericht dat Virgin de Formule 1 te hulp schiet. Richard Branson zou er met zijn bedrijf voor zorgen dat F1-baas Chase Carey eindelijk kan aankondigen dat het F1-seizoen 2020 van start gaat op vier schepen van Virgin Voyages die voor de kust van Miami met elkaar verbonden worden met flexibele bruggen die een circuit vormen. Hermann Tilke zou het systeem mee bedacht hebben en er kunnen verschillende configuraties samengesteld worden.

Ron Dennis en Eddie Jordan zorgen voor terugkeer van Porsche in de F1
Al jarenlang wordt er gespeculeerd dat Porsche zou terugkeren naar de Formule 1 en volgens ‘GrandPrix247’ zorgen voormalig McLaren-baas Ron Dennis en Eddie Jordan ervoor dat Porsche inderdaad opnieuw in de Formule 1 stapt. Het uitstellen van het nieuwe F1-reglement naar 2022 zou er mee voor gezorgd hebben dat Porsche de stap naar de Formule 1 zet.

Haas F1 team heeft met Corona een nieuwe ‘virusvrije’ sponsor
Tot slot ook nog het verhaal van het Amerikaanse Haas F1 team dat volgens ‘F1’ met AB Inbev een sponsordeal heeft bereikt. AB Inbev zou haar Mexicaans biermerk ‘Corona’ op de Haas F1-bolides willen promoten. Opmerkelijk is dat teambaas Guenther Steiner liet weten dat 75 procent van de sponsordeal bestaat uit vijf miljoen flesjes ‘Corona Fish’.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen