“De manier waarop Max Verstappen verdedigt hoort thuis in een junior-klasse”

De manier waarop Max Verstappen tijdens de GP van Hongarije zijn positie verdedigde tegenover Kimi Raikkonen werd niet door iedereen gesmaakt. Martin Brundle liet ook van zich horen. Hij heeft het over een verdediging die thuis hoort in een junior-klasse.

Kimi Raikkonen vond dat Verstappen gestraft moest worden voor zijn verdedigingstechnieken. Brundle zegt dat de jonge Nederlander er nog veel problemen mee kan krijgen, zolang hij zijn les niet leert.

“Dit seizoen kregen we al vaak een duel te zien tussen Verstappen en Raikkonen en natuurlijk komt dan veel kritiek. Ik vond persoonlijk dat de verdediging van Max thuishoort in een junior-klasse.”

“Hij blijft bij de verdediging midden op de baan rijden. Pas op het laatste moment, voordat ze hem inhalen, snijdt hij hen af. Je zoekt dan problemen, doordat het lijkt alsof hij alles op het laatste moment doet,” liet Brundle weten.

“Hij had zondag veel geluk dat hij Raikkonen niet te hard raakte. Later kan dit wel een DNF of lekke band veroorzaken. Andere piloten frustreren zich er enorm over, tot dat ze hem van de baan rijden en hij zijn lesje geleerd heeft,” zei de commentator van ‘Sky Sports’.

“Senna en Mansell hadden dezelfde technieken als een jonge rijder geen respect toonde. Max beweegt snel, laat en frequent. Hij is twee, misschien zelfs drie keer, van lijn veranderd in het duel met Raikkonen. Hij gaat tot de limiet en beschadigd niet alleen de bolide van de andere rijder maar ook die van hem. Het zal niet lang meer duren voor hij echt in de problemen komt,” besloot de voormalig F1-piloot.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}