De progressie van Räikkönen duurt te lang

Kimi Räikkönen moet toegeven dat het hem “veel te lang” duurt om te wennen aan de nieuwe Ferrari SF70H. Hij beseft dat hij niet in staat is om te vechten met teamgenoot Sebastian Vettel.

In 2016 kon Kimi Räikkönen het niveau van teamgenoot Vettel makkelijk bijhouden. De Fin had soms de bovenhand van de Duitser. Aan het begin van dit seizoen heeft Räikkönen moeite om het tempo van Vettel bij te houden. Vettel won immers twee van de drie races, terwijl Räikkönen nog niet op het podium stond.

“Om eerlijk te zijn duurt het me veel te lang om te wennen aan de auto. We moesten het eigenlijk vanaf de eerste race goed voor elkaar hebben, maar dat is duidelijk niet het geval”, beseft Räikkönen.

Wanneer er gevraagd wordt naar de redenen waarom het niet loopt bij de Fin, weet Räikkönen het zelf niet. “Er zijn heel wat redenen. Het hielp bijvoorbeeld niet dat ik in China niet kon rijden op vrijdag. Wanneer je problemen probeert op te lossen, dan wil je zoveel mogelijk tijd op het circuit doorbrengen.”

Het is opvallend dat Räikkönen vooral problemen heeft met het onderstuur op de wagen. De Fin staat er om bekend om vooraan een goede balans te willen hebben. In Bahrein leken deze problemen opgelost, maar dan hielden andere “minder logische” problemen hem van het podium.

“Ik ben vrij tevreden met de auto op dit moment”, gaat Räikkönen verder. “Ik denk dat we op de goede weg zijn. Tijdens de race in Bahrein was de wagen erg goed in de race, maar verknoeide ik het in de eerste ronde, waardoor ik mezelf in een moeilijke situatie werkte.”

Voor aanvang van de GP van Bahrein kreeg Räikkönen openlijk kritiek van de president van Ferrari Sergio Marchionne. Na een tegenvallende race in de woestijn van Bahrein, vindt Räikkönen toch dat hij vooruitgang heeft geboekt, ook al zien we het niet in de resultaten.

“Het komt nu aan op de kleine dingen. In het algemeen zijn we waar we willen zijn. We moeten enkel nog een aantal details afwerken. Maar het zal ons tijd kosten. Het duurt me te lang, maar dat is nu eenmaal mijn job. Uiteindelijk zijn we gelukkig met hoe het dit seizoen loopt, maar ik kon nog niet blij zijn met mijn resultaten. Dat is een teleurstelling.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer