“De relatie tussen Charles Leclerc en Ferrari wordt serieus op de proef gesteld”

Ferrari
Ferrari

In zijn column voor Sky Sports blikt Martin Brundle terug op het voorbije raceweekend in Monaco. Daarin liep het ernstig mis voor Ferrari, waarmee de relatie tussen Charles Leclerc en Ferrari andermaal ernstig op de proef werd gesteld.

Tot aan de pitstops liep het redelijk goed voor Leclerc en Ferrari maar op strategisch vlak werden niet de juiste beslissingen genomen. Daarmee verloor Leclerc een mogelijk eerste thuisoverwinning in Monaco. Uiteraard zorgt dit voor frustraties en daarmee wordt de relatie tussen Leclerc en Ferrari danig op de proef gesteld.

“Je moet echt wel meeleven met Charles Leclerc als thuisrijder,” schrijft Brundle on zijn column voor Sky Sports.

“Hij vloog naar de pole, reed comfortabel aan de leiding van de race, om dan alleen maar te kunnen vaststellen dat de strategie hem een vierde plaats opleverde.”

“In ronde 18 de pits inkomen voor intermediates om vervolgens drie ronden later voor slicks binnen te komen na een verwarrende radioboodschap, waardoor hij kort achter Carlos Sainz moest wachten in de pits voor een dubbele pitstop.”

“Er was de initiële undercut van Perez voor de tweede plaats en vervolgens werd hij naar de vierde plaats verwezen door zijn tweede pitstop.”

“De gemeenschappelijke admiratie en affectie tussen Leclerc en Ferrari doet me aan de relatie denken die Michael Schumacher met het team had. Die relatie wordt echter serieus op de proef gesteld doordat hij in acht dagen tijd twee glorieuze overwinningen verloren zag gaan, net als het heroveren van de leiding in het kampioenschap.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer