“De snelheid die Mercedes toonde is angstaanjagend”

Carlos Sainz is bevreesd voor de snelheid die Mercedes en Lewis Hamilton reeds deze week onder erg moeilijke omstandigheden toonden.


Lewis Hamilton reed op de afsluitende vierde testdag de snelste rondetijd, gevolgd door Sebastian Vettel in de Ferrari. Ondanks het feit dat de eerste F1-wintertest onder erg moeilijke omstandigheden werd verreden vallen er volgens Renault-piloot Carlos Sainz wel al enkele conclusies te trekken.

“Ik denk dat er naast Mercedes, Ferrari en Red Bull niet veel teams zijn die een snelle rondetijd kunnen neerzetten op de medium bandencompound,” aldus Sainz, die zelf de zesde tijd liet noteren. “Dat is een positief signaal voor ons.”

Tegelijkertijd liet Sainz echter ook verstaan dat de snelste rondetijd die Lewis Hamilton op donderdag in de Mercedes reed ook “angstaanjagend” is.

“Het is echter nog vroeg en het is geen geheim dat Hamilton en Ferrari in Australië voor de polepositie zullen strijden. Dat is geen verrassing.”

“Ik denk dat het voor teams zoals McLaren, Renault, en misschien zelfs Red Bull, erg moeilijk zal worden om te winnen. Mercedes en Ferrari bevinden zich op een spectaculair niveau,” besloot Sainz.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023