“De strategie in de F1 vertoont gelijkenissen met die van een leger”

Als u het nieuwe boek van Ross Brown leest, zal u enkele geheimen tegenkomen over het management en de politiek in de F1. Het boek kreeg de titel ‘Total Competition: Lessons in Strategy in Formula One’ en zal in November gepubliceerd worden.

Brown schreef het boek in samenwerking met Adam Parr, de oud-CEO van Williams. In het boek beschrijven beide heren hoe ze hun succes bereikten in de F1. Het project werd opgestart door Parr, die na zijn tijd bij Williams een studie over strategie heeft afgerond.

“Ik benaderde Ross omdat ik gefascineerd was door zijn aanpak toen we allebei nog in de F1 werkten,” klinkt het bij Parr. “Ik bekeek hem met bewondering in 2008 en 2009, terwijl hij de situatie bij Honda weer verbeterde. Ik bemerkte dat hij zeer strategisch tewerk ging.”

“Doordat we contact hielden nadat ik de F1 verliet, leek het me dan ook een tof idee om een samen een boek te schrijven waarin we zijn methode gingen vergelijken met de theorie en praktijk die ik heb geleerd tijdens mijn studie,” zegt hij tegenover ‘motorsport.com’

Brawn zegt geïnteresseerd te zijn door de gelijkenissen tussen filosofie en strategie, die Parr hem voorlegde.

“Adam zei tegen me dat er strategieën in het leger worden gebruikt die we ook in de F1 toepassen. Ik heb er veel onbewust gebruikt. Hij heeft me er alles over verteld en we hebben veel overeenkomsten gevonden tussen Chineese filosofieën, militaire strategieën en Romeinse strategieën,” vult hij Parr aan.

Hij zegt zelfs dat een oorlog op sommige vlakken gelijkenissen heeft met de F1.

“Een leger opstellen en er samen mee vechten voor de overwinning, dat doen we ook in de F1. Het vergt ook politieke en financiële vaardigheden alsook technische capaciteiten. Dat vinden we ook allemaal terug in onze sport.”

“Als je succes wil hebben in de F1, moet je een strategie hebben. Dit statement hebben we bediscussieerd in ons boek. We hopen dat het niet alleen gelezen wordt door F1-fans, maar ook door mensen die iets doen rondom management,” sluit Brown af.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}