De vier grote vragen bij de start van het nieuwe F1-seizoen – Deel 2

Deel 2: Treedt Vettel nu ook echt in de rode voetsporen van Michael Schumacher?
a:1:{s:9:”file_name”;s:29:”B-ZCLyeCIAApC5Yjpg-large.jpeg”;}
Sebastian Vettel die de overstap maakte naar Ferrari was allesbehalve verrassend te noemen. De Duitser die weigert ‘Baby Schumi’ genoemd te worden, droomde er wel degelijk van om in de voetsporen van zijn landgenoot te treden en plaats te nemen in de rode racebolide. Of hij daar even succesvol zal zijn als de zevenvoudige wereldkampioen hangt volledig af van wat de Italianen uit hun mouw hebben weten te schudden. De Scuderia Ferrari heeft al jaren de absolute toprijders op de grid maar de bolides laten de wensen te over.

Alonso en Raikkonen was vorig jaar in mijn ogen het sterkste rijdersduo in de sport. De drie wereldtitels die de twee samen hadden, doen hun talent eigenlijk niet de eer aan dat het verdient. Het duo was volgens mij zelfs sterker dan het Mercedes-duo Hamilton-Rosberg en met een gelijkaardige wagen was er een compleet ander resultaat geweest aan het einde van het seizoen. Maar dat was er niet omdat de Italianen (weer) eens faalden een competitieve wagen te bouwen. Als Ferrari daar dit jaar wel in slaagt, moet het kunnen meestrijden om de wereldtitel.

De Italianen zelf hadden het op de presentatie van hun nieuwe bolide over ‘het proberen van een tweetal races te winnen’. Klinkt realistisch? Is het ook. Maar het is niet wat verwacht wordt van het legendarische team. Het team zou maar één doel mogen hebben en dat is simpelweg de titel behalen. Alles minder dan dat is een nederlaag.

Het zou zo een uitspraak van hun stichter Enzo Ferrari kunnen zijn maar het is wel de realiteit. Aan het eind van het seizoen is er niemand die gaat zeggen dat Ferrari het toch goed gedaan heeft met twee overwinningen. Alleen winnen telt, zeker bij Ferrari. Dat is het team aan haar naam en status verplicht. De lat ligt elk jaar hoog, maar dat is de keerzijde van het meest succesvolle team in de sport te zijn.

Morgen de derde vraag in onze reeks van ‘De vier grote vragen bij de start van het nieuwe F1-seizoen’.

Klik hier voor de derde vraag in onze reeks van ‘De vier grote vragen bij de start van het nieuwe F1-seizoen’.

Geschreven door Catya Leroux

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022