Deadline voor mogelijke samenwerking Red Bull-Honda komt snel dichterbij

Bij Honda wil men niets lossen over een mogelijke samenwerking met Red Bull volgend jaar. De deadline voor een beslissing over dergelijke samenwerking komt echter met rasse schreden dichterbij.


In Bahrein behaalde Pierre Gasly voor Toro Rosso-Honda een indrukwekkende vierde plaats. Het deed de kansen op een samenwerking tussen Red Bull en Honda sterk stijgen. Tot op vandaag is er echter geen duidelijkheid over met welke motor Red Bull volgend jaar zal rijden.

Bij Honda willen ze zich voorlopig op de vlakte houden wat betreft een mogelijke samenwerking met Red Bull, al zijn ze wel vol lof over hun samenwerking met zusterteam Toro Rosso.

“Toro Rosso staat open voor nieuwe ideeën en luistert aandachtig naar ons,” vertelde Honda F1-baas Toyoharu Tanabe tegenover het Franse ‘Auto Hebdo’. “Wij luisteren even zorgzaam en aandachtig naar hen. Samen werken we erg hard om onze doelstellingen te behalen.”

Door de goede resultaten die Honda samen met Toro Rosso behaalt nemen de kansen op een samenwerking in 2019 tussen Red Bull en Honda toe. Tanabe weigerde echter concreet in te gaan op de vraag van ‘Auto Hebdo’ hoe de gesprekken over een mogelijke samenwerking met Red Bull in 2019 vlotten.

“Ik ben gefocust op dit seizoen en op onze technische samenwerking met Toro Rosso. Al de rest wordt door het topmanagement van Honda beslist.”

De beslissing over een mogelijke samenwerking zal echter snel moeten vallen. Er is immers een deadline van de FIA die stelt dat Red Bull tegen 15 mei haar motorplannen voor volgend jaar kenbaar moet maken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA