“Derde wagen is te duur voor Red Bull”

De voorbije dagen waren er geruchten dat aan Red Bull en Ferrari zou zijn gevraagd om een derde wagen in te zetten in 2015, maar Christian Horner ontkent dit.

Meer zelfs, volgens Christian Horner is een derde wagen inzetten voor zijn team veel te duur.

“Indien men ons zou vragen om een derde wagen in te zetten dan zouden we dat niet kunnen met ons huidig budget. Uiteraard zouden we dat niet kunnen,” aldus Horner. “We zouden op zoek moeten naar zo’n 35 à 40 miljoen. De derde wagen is alleen een scenario indien het aantal wagens verder afneemt. Momenteel is het niet iets dat we plannen. Indien men het ons zou vragen dan moeten we er uiteraard naar kijken en het bestuderen.”

Toen men vervolgens aan Christian Horner vroeg wanneer men aan een derde wagen zou moeten beginnen indien die in 2015 ingezet zou moeten worden had hij het volgende antwoord klaar: “Drie maanden geleden.”

“Persoonlijk ben ik geen groot voorstander van teams met drie wagens. Ik denk dat men dan weggaat van waar de Formule 1 voor staat. Maar indien er geen andere mogelijkheid is, geen andere optie, dan hebben we ons contractueel geëngageerd om een derde wagen in te zetten. Red Bull wil liefst een startgrid zien van tien gezonde teams met telkens twee wagens,” besluit Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print