Deze F1-bolide moet Max Verstappen opnieuw kampioen maken: Red Bull RB18

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het Red Bull F1-team heeft de nieuwe wagen van Max Verstappen en Sergio Perez voorgesteld, de RB18. Red Bull is het eerste topteam dat haar wagen voor het nieuwe F1-seizoen heeft voorgesteld maar dat deed het wel zonder echt veel details te onthullen.

2022 is een cruciaal jaar in de Formule 1, met een jaar vertraging worden er in de sport nieuwe F1-bolides geïntroduceerd en dit volgens een technisch reglement dat de strijd en het inhalen moet bevorderen. Alle teams proberen dan ook zo veel mogelijk gebruik te maken van de nieuwe technische reglementen om voordeel te doen.

De teams proberen tijdens een presentatie zo weinig mogelijk details van hun ontwerpen te onthullen en dat zal dit jaar meer dan ooit het geval zijn. Voorafgaand aan de presentatie liet Red Bull al weten dat er tijdens de presentatie niet veel details te zien zouden zijn en dat was duidelijk het geval.

De RB18 moet Max Verstappen in staat stellen om komend seizoen zijn wereldtitel te verdedigen. Officieel heeft Honda als motorleverancier afscheid genomen van de sport maar onder de motorkap van de RB18 vinden we nog steeds een ‘Honda-motor’ terug.

Gezien de ingrijpende reglementswijzigingen ziet de Red Bull RB18 er uiteraard helemaal anders uit dan de wagen van vorig jaar. De definitieve wagen zullen we waarschijnlijk pas tijdens de wintertests in Barcelona en Bahrein zien.

Op de technische snufjes en details van de RB18 zal het waarschijnlijk echter wachten zijn tot de eerste race in Bahrein. Tot dan proberen de teams immers vooral verstoppertje te spelen en via sluwe foto’s de concurrentie op het verkeerde been te zetten.

Voorlopig is er één zekerheid en dat is dat Max Verstappen met het startnummer 1 zal racen. Ook aan het einde van het F1-kampioenschap 2022 wil hij niets minder dan de nummer 1 zijn en de RB18 moet dat mogelijk maken.