Deze zomer duidelijkheid over F1-toekomst Kubica

Tegen deze zomer hopen de dokters meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over een eventuele comeback van Kubica naar de Formule 1.
Kubica mag weldra het ziekenhuis verlaten en kan zo aan een volgende fase van zijn revalidatieproces beginnen. De grote vraag blijft echter wanneer de Pool terug zal kunnen racen.

De dokters verwachten dat ze hierover meer kunnen zeggen tegen de zomer. Voorlopig verloopt de revalidatie zoals gepland.

“We verwachten dit zo’n zes maanden na het ongeluk te kunnen zeggen. We moeten de natuur zijn werk laten doen. We kennen Robert en hebben alle vertrouwen in zijn kracht en zijn genezingsproces,” aldus dokter Riccardo Ceccarelli tegenover Gazzetta dello Sport.

“Zijn oefeningen in de fitness zullen hem het gevoel geven dat hij terug een racepiloot is,” voegde hij er nog aan toe.

Dokter Riccardo Ceccarelli verwijst hiermee naar de oefeningen die Kubica zal moeten doen om zijn revalidatie verder te zetten. Ook een F1-piloot moet constant oefeningen in de fitness doen om in conditie te blijven.

Kubica verloor door zijn crash bijna zijn hand. De dokters slaagden er na diverse operaties in om zijn hand te behouden. Voorlopig is het echter nog onduidelijk hoe goed het uiteindelijk herstel van zijn hand zal zijn.

“De zenuwen herstellen is het moeilijkste. Tijdens de eerste vier maanden is het dan ook erg moeilijk om te begrijpen hoe goed het herstel verloopt. Hij heeft een goed gevoel maar niet in elk deel van zijn hand. Hij heeft zijn hand echter nog en ze functioneert ook goed.”

Een F1-rijder heeft uiteraard beide handen nodig en voorlopig is het maar de vraag in welke mate Kubica zijn hand voldoende goed zal kunnen gebruiken om er een F1-wagen mee te besturen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print