Di Montezemolo en Ecclestone in conflict

Eerder deze week liet Ferrari-president Luca di Montezemolo duidelijk merken dat hij van mening is dat F1-baas Bernie Ecclestone een stap opzij moet zetten. De teams willen graag een betere verdeling van de opbrengsten die de sport met zich mee weet te brengen. Max Mosley staat achter de mening van de teams en dus ook de FOTA maar Ecclestone wil daar dan weer niets van weten. Volgens Luca di Montezemolo is Ecclestone verkeerd bezig en runt hij de sport niet zoals het hoort.

Ondertussen reageerde de 78-jarige Ecclestone al. Hij vertelde aan de krant The Times dat Ferrari nu al meer verdiend dan de andere teams omwille van hun titel bij de constructeurs. Een duidelijk ondoordacht antwoord want daar hebben de overige teams geen voordeel aan.

"Het enige waar men bij Ferrari niet over spreekt is het feit dat ze nu al veel meer verdienen aan de sport dan de andere teams. Door kampioen te worden ontvingen ze 80 miljoen dollar meer dan de anderen. Indien McLaren zou gewonnen hebben was dat niet het geval. Wij hebben ook nog onze aandeelhouders en andere dingen waar we rekening mee moeten houden. Er werken bankiers voor de F1 en als iemand denkt dat ze hun werk niet naar behoren doen, dan kan ik dat om het zacht uit te drukken alleen maar negeren. In plaats van ons tegen te werken zouden ze bij Ferrari beter zelf hun geld delen met de andere teams", aldus Ecclestone.

Om te beginnen draait zowat elk kampioenschap om een prijzenpot en daar doet men het dan uiteraard ook voor. Het is volgens enkele insiders dan ook een goedkoop antwoord van Ecclestone om te zeggen dat Ferrari sowieso meer voordeel heeft aan de sport. Di Montezemolo sprak in dit geval voor alle teams en namens de FOTA dus. Ecclestone geeft eigenlijk op egoïstische wijze maar antwoord aan één team en dat is Ferrari. Bovendien zegt hij dan ook nog dat Ferrari de prijzenpot maar moet delen met de andere teams. Indien Ferrari dit ook daadwerkelijk zou doen stel ik mezelf wel de vraag wat de functie van Ecclestone nog is binnen de sport. Misschien dus toch de hoogste tijd om op te stappen.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023