Di Montezemolo licht slechte start Ferrari toe

Ferrari-president Luca di Montezemolo was dit weekend aanwezig in Bahrein voor de Grote Prijs en hij gaf zijn mening over de slechte start van Ferrari.
Ferrari scoorde vandaag haar eerste punten van 2009 en kent een absolute rampstart van het seizoen. Di Montezemolo legt de schuld voor een deel bij de FIA.

“Ten eerste waren de regels slecht opgesteld. Er waren verschillende interpretaties mogelijk. Dat heeft er toe geleid dat we nu drie verschillende soorten wagens op de grid hebben. Er zijn wagens met KERS, er zijn wagens zonder KERS met een andere vloer en er zijn wagens met KERS zonder vloer. Ik vind dat een slechte situatie. Het is één van de redenen waarom we slecht presteren en waardoor we nu weer extra geld moeten gaan investeren. Daarnaast zijn we pas laat kunnen beginnen aan de nieuwe wagen en zijn we misschien iets te nonchalant geweest. Ik ben echter vooral kwaad om de oorzaken die we zelf niet in de hand hadden.”

Toch heeft Di Montezemolo er alle vertrouwen in dat zijn team terug zal keren naar de top.

“We kennen de oorzaak van onze problemen en we gaan er alles aan doen om die op te lossen. Ik ben er zeker van dat we zullen terugkeren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print