Di Montezemolo tegen introductie KERS

Ferrari president Luca di Montezemolo denkt dat de beslissing om het Kinetic Energy Recovery System (KERS) te introduceren in de Formule 1 een vergissing is.

KERS mag vanaf volgend seizoen gebruikt worden in de Formule 1. Het systeem zorgt er voor dat energie die normaal gezien verloren gaat tijdens het remmen wordt opgevangen en zo hergebruikt kan worden bij het accelereren.

Di Montezemolo had het systeem liever wat later z’n intrede zien maken in de F1. Ferrari heeft problemen bij de ontwikkeling van het KERS systeem en de uitspraken van di Montezemolo zijn dan ook geen verrassing.

"Het is onmogelijk om meteen alles goed te doen. Het is een proces. KERS is een vergissing. In 2009 vormt KERS de grootste uitgavepost voor de teams. We zouden de introductie beter uitstellen tot 2012 wanneer we een belangrijk pakket milieuvriendelijke maatregelen introduceren. Dat geeft de teams drie tot vier jaar om een goedwerkend systeem uit te werken. Ik ben niet tegen het systeem op zich maar ik vind dat de introductie later had moeten gebeuren."