Di Montezemolo zou Massa niet ruilen met Hamilton

Tijdens de finale van het wereldkampioenschap 2008 op Interlagos wist de Brit Lewis Hamilton alsnog kampioen te worden. Felipe Massa wist de race te winnen en kon zelfs niet beter presteren op dat moment. In de allerlaatste bocht kon Hamilton zich, dankzij een foute bandenkeuze van Timo Glock, in een positie zetten om dus toch nog de wereldtitel op zijn naam te zetten.

Het verschil in de eindstand was slechts één puntje en verschillende poll’s zeggen dan ook dat Massa verdiende kampioen te worden in 2008. In elk geval tellen de statistieken binnen de sport en stond Felipe Massa dan ook als een waardig verliezer zijn troon af.

Bij Ferrari organiseerde men onlangs nog een kertsfeestje. Ferrari-president Luca di Montezemolo was er uiteraard ook aanwezig en vertelde dat hij Massa nooit zou vervangen door Hamilton. Volgens de Italiaan vormen Massa en Ferrari de perfecte combinatie en heeft men het laatste van de Braziliaan nog niet gezien. Raikkonen wist al kampioen te worden in zijn Ferrari en dat wijst er volgens Luca di Montezemolo op Massa de titel heeft verloren door fouten van het team en niet door zichzelf.

"Hamilton is een goede rijder en hij heeft laten zien dat hij talent heeft. Ik zou hem echter nooit het zitje van Massa geven want in mijn ogen vormen Felipe Massa en Ferrari de perfecte combinatie. Kimi kwam naar Ferrari en had, in tegenstelling tot Lewis, geen twee jaar nodig om kampioen te worden. In 2008 was het voor ons logisch dat Massa zou winnen want hij had ervaring in onze wagen. De reden dat hij de titel niet kon behalen had hij niet aan zichzelf te danken maar aan het team", aldus de Ferrari-president.

Tot slot denkt men bij de Italiaanse renstal nog dat Felipe Massa minstens even populair is als Lewis Hamilton en dat alleen al omwille van de finale in 2008. De manier waarop Massa met zijn verlies wist om te gaan raakte vele supporters. Massa mag zichzelf een waardig verliezer noemen.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023