Di Resta start achteraan

Paul Di Resta eindigde tijdens de kwalificaties op een mooie vijfde plaats. Deze werd nu door de FIA teniet gedaan, nadat de wagen van Di Resta te licht bevonden werd.
image
Di Resta werd met zijn Force India naar de weegbrug geroepen na zijn knappe resultaat in de kwalificaties, waar hij zich tot best of the rest kroonde, achter beide Mercedessen en Red Bulls. Bij die weging moet de wagen, zonder benzine aan boord, een minimumgewicht van 642 kilogram hebben.

De Force India werd door FIA-afgevaardigde Jo Bauer te licht bevonden. De wagen van Di Resta woog anderhalve kilogram te weinig, nadat alle benzine uit zijn wagen werd verwijderd. Bauer speelde de informatie door naar de stewards, die over het lot van de Brit moesten beslissen. Het verdict voor de Schot is loodzwaar, want de stewards besloten om hem naar achter op de grid te plaatsen. Di Resta ziet zo een mooi resultaat in zijn thuisrace onder zijn neus voorbij schieten, of er moest zich nog een mirakel voordoen.

“Na de laatste kwalificatiesessie woog wagen nummer veertien 641,5 kilogram. Dat is een halve kilogram onder het minimumgewicht volgens artikel 4.1 van het technisch reglement voor het seizoen 2013. Hierna werd de wagen volledig brandstofvrij gemaakt om na te gaan of het minimumgewicht van 642 kilogram ten allen tijde werd gerespecteerd. De tweede weging zonder brandstof gaf een resultaat van 640 kilogram. Dit is twee kilogram te weinig. Na een kalibratie van de weegschaal werd een afwijking van een halve kilogram ontdekt. Alles samen is wagen nummer veertien nog steeds anderhalve kilogram te licht volgens artikel 4.1.” klonk het rapport van Bauer.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print