“Dit gaat Red Bull ernstig benadelen”

Adrian Newey heeft nogmaals aangegeven de ban voor off-throttle diffusers ernstige gevolgen zal hebben voor Red Bull.
Ruim een week geleden werd reeds duidelijk dat zelfs Adrian Newey aan de competitiviteit van de Red Bull RB7 begint te twijfelen na de reglementswijzigingen (lees: Newey begint eindelijk te twijfelen).

Newey liet nogmaals verstaan dat de aanpassing van het reglement daadwerkelijk serieuze gevolgen zal hebben voor Red Bull. Volgens veel insiders is de GP van Groot-Brittannië dan ook een sleutelmoment voor het kampioenschap. Indien de concurrentie nog aanspraak wil maken op de titel, dan moet het immers nu gaan gebeuren.

“Ik denk dat we heel wat nadeel zullen ondervinden aangezien onze wagen helemaal rond de uitlaat gebouwd is,” zei Newey tegenover Reuters. “Buiten Renault en onszelf hebben de meeste andere teams ons concept proberen te kopiëren en introduceerden ze het systeem vervolgens op de wagen die ze hadden ontwikkeld.”

“Omdat onze wagen er helemaal rond gebouwd is zullen wij meer nadeel ondervinden maar we zullen moeten afwachten hoe alles loopt.”

Adrian Newey tast ook in het duister waarom de FIA plots het systeem verbiedt.

“Ik ben eerlijk gezegd verbijsterd want tot nu is het altijd legaal verklaard,” aldus Newey.

Adrian Newey verwijst maar al te graag naar het verleden en wil zo duidelijk iets laten uitschijnen.

“Er is duidelijk een gelijkenis met de actieve ophanging die eind ’93 werd verbannen. Er was toen geen reglementswijziging. Ferrari kreeg haar actieve ophanging niet echt goed in orde en plots was het systeem het jaar nadien verboden.”

Wat vind jij van de aanpassingen in het reglement? Stem onderaan onze hoofdpagina op onze poll: ‘Zijn de recente reglementswijzigingen midden in het seizoen terecht?’.
a:1:{s:9:”file_name”;s:33:”adrian-newey-achterkant-red_1.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}