“Dit jaar wil ik in de F1 meer risico’s nemen”

Jolyon Palmer maakt dit seizoen zijn F1-debuut als racepiloot in de Formule 1. Palmer wil daarbij meteen aan agressievere rijstijl hanteren.

Palmer mocht tijdens het voorbije seizoen maar liefst dertien keer bij Lotus een oefensessie op vrijdag rijden. De Brit deed op die manier de nodige ervaring op in een F1-bolide. Hij geeft echter nu al toe dat hij in zijn ‘eigen’ F1-bolide een stuk agressiever en meer op de limiet zal rijden.

“Wanneer je tijdens een oefensessie in een wagen rijdt dan is die wagen overduidelijk niet van jou. Je past er niet perfect in, de afstelling is niet volledig voor jou en wanneer je crasht dan ruïneer je het weekend van je teamgenoot,” aldus Palmer tegenover ‘Autosport’. “Je kan dan ook niet voluit gaan. Wanneer je dat wel probeert te doen en een fout maakt dan ben je een dommerik.”

“Het is echter helemaal anders wanneer je een racepiloot bent in plaats van iemand die op vrijdag mag rijden.”

Tegenover vorig jaar wil Palmer dan ook meer risico’s nemen.

“Ik had vorig jaar meer risico’s kunnen nemen. Ik heb echter ook hard gepusht want ik moest tonen waartoe ik in staat was,” aldus Palmer. “Je mag uiteraard niet crashen met de wagen, maar tegelijkertijd heb je maar negentig minuten om te tonen wat je kan. Wanneer je dan zomaar rondrijdt dan doe je eigenlijk niets nuttig.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}