Docureeks over het leven van Bernie Ecclestone in de maak

Bernie Ecclestone en dochter Tamara - Instagram Tamara Ecclestone
Bernie Ecclestone en dochter Tamara - Instagram Tamara Ecclestone

Niemand minder dan Manish Pandey, de maker van de bekroonde documentaire ´Senna,´werkt aan een achtdelige docureeks over het leven van Bernie Ecclestone.

De productie van de reeks zit al in een vergevorderde fase want Pandey is al sinds de lockdown-periode aan het filmen bij Ecclestone in Zwitserland. Er valt dan ook veel te vertellen, Ecclestone begon als manager van een aantal rijders, werd ook teammanager en werkte zich vervolgens op tot de grote baas van de F1. Hij maakte als het ware de sport tot wat ze nu is, namelijk een groot zakenimperium.

De nu negentigjarige Ecclestone is altijd een opvallende figuur geweest die niet bang is van een straffe uitspraak en hij was de man die het helemaal voor het zeggen had in de F1 maar in 2017 gaf hij het stokje door aan Liberty Media.

“Dit is de eerste keer dat ik iemand toevertrouw om mijn verhaal en het verhaal van de Formule 1 te vertellen. Manish is de enige verteller en regisseur waarvan ik geloof dat hij dit naar het scherm kan brengen,” vertelt Ecclestone.

“En hij is niet alleen een groot verteller, maar ook een groot liefhebber. Hij kijkt al naar de Formule 1 sinds hij kon lopen, zijn kennis van het wereldje is encyclopedisch en zijn passie onovertroffen.”

De serie zal gaan over het leven van Bernie Ecclestone en over hoe de F1 begon en verder groeide en daarvoor krijgt Pandey toegang tot het hele beeldarchief van ‘Formula 1 Management’ (FOM).

“Bernie heeft kunnen reflecteren, niet alleen op zijn dagen als een van de grootste sportimpresario’s aller tijden, maar ook op zijn leven,” zei Pandey.

“In zijn negentig jaar heeft hij de wereld rondgereisd en iedereen ontmoet die er maar is, en toch blijft hij ongelooflijk innemend en enorm grappig. Het is een genot om zijn buitengewone verhaal volledig en voor het eerst te vertellen.”

De huidige CEO van de F1, Stefano Domenicali, steekt ook de loftrompet over Bernie Ecclestone en prijst hem omdat het dankzij hem is dat de F1 geworden is wat het nu is.

 “Met een half miljard wereldwijde fans en races in drieëntwintig landen is de interesse en opwinding rond de Formule 1 enorm. Er zal reikhalzend uitgekeken worden naar de serie die de kijkers meeneemt op een reis in het leven van een van de meest interessante personages van de sport.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed