Doen nieuwkomers het steeds slechter dan hun teamgenoot?

F1journaal heeft een kleine vergelijking gemaakt en daaruit is alvast gebleken dat tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso in Bahrein de bijzonderste rijder was.
Wat is vooraal duidelijk geworden? Bij Ferrari werd Felipe Massa behouden en trok men Fernando Alonso als nieuwe rijder aan. In de hoogste klasse van de motorsport gaat men er nog steeds vanuit dat een nieuwkomer iets meer tijd nodig heeft dan de rijder die is aangebleven. Deze redenering is gisteren nog maar eens uitgekomen.

Om te beginnen eindigde Lewis Hamilton voor Jenson Button die zelfs vier plaatsen moest toegeven op zijn teamgenoot. Hamilton werd derde en Button werd zevende. Vervolgens zien we dan dat de rijders bij Mercedes GP zich in dezelfde situatie bevonden. Michael Schumacher was gedurende drie seizoenen afwezig en de Duitse rijder moest eveneens genoegen nemen met een plaats lager dan teamgenoot Nico Rosberg. Ook bij Renault kon debutant Vitaly Petrov zich nog niet evenaren aan Robert Kubica die in 2009 ook al actief was in de F1.

Fernando Alonso is eveneens nieuw bij Ferrari terwijl Felipe Massa er is aangebleven. Toch eindigde Massa achter Alonso. Alle begin is moeilijk maar dan weten we waarschijnlijk nu al wat we van de Spaanse rijder mogen verwachten in 2010. Dan klopt het inderdaad wel dat Felipe Massa in 2009 een ongeval moest beleven en dat hij daardoor diende te revalideren. Echter blijft het wel een feit dat de Braziliaan zelf regelmatig verklaarde geen enkele vorm van hinder meer te ondervinden.

Aangezien Red Bull niet voor een nieuwkomer opteerde kunnen we hier geen gelijkaardige vergelijking stellen. Alonso was gisteren de beste nieuwkomer binnen een team en dan moet ik nog steeds persoonlijk toegeven dat ik liever had gehad dat Schumacher voor Rosberg over de finish was gekomen. Meningen verschillen maar Alonso voelt zich dus duidelijk al helemaal thuis bij Ferrari!
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}