“Dominantie van Hamilton en Mercedes is groter dan Schumacher en Ferrari”

Volgens FIA-voorzitter Jean Todt domineert Lewis Hamilton meer de Formule 1 dan dat Michael Schumacher dat destijds deed in zijn glorieperiode bij Ferrari.


Begin jaren tweeduizend domineerde Michael Schumacher met Ferrari de Formule 1 op ongeziene wijze door samen vijf opeenvolgende wereldtitels te veroveren. Daarmee behaalde de Duitser in totaal een recordaantal van zeven wereldtitels en iedereen dacht dat dit een record was dat nooit verbroken zou worden.

Het kan echter verkeren en dit jaar werd Lewis Hamilton voor de zesde keer wereldkampioen met Mercedes en voor de zevende keer in zijn carrière. Hij evenaart dus het record van Michael Schumacher en voor 2021 is hij ook weer torenhoog favoriet om zichzelf op te volgen.

Jean Todt, teambaas van Ferrari in de periode van Michael Schumacher, is onder de indruk van de prestaties van Lewis Hamilton en hij vindt dat de Brit de sport feller domineert dan Schumacher dat deed begin jaren tweeduizend.

“Ik vind, en ik weet zeker dat ik daarmee geciteerd zal worden, dat de suprematie en de dominantie van Mercedes en Lewis groter is dan de dominantie die we toen hadden met Ferrari en Michael.”

“Het is absoluut fantastisch. Aan de ene kant had je een zeer gestructureerd georganiseerd Duits team, met een zeer getalenteerde, extra getalenteerde rijder.”

“De rijder maakt geen fouten, het is gewoon weer een combinatie. Ik moet Lewis veel lof toezwaaien, want elke keer als hij het over het succes heeft, heeft hij het over het team achter hem.”

“En het is hun verdienste dat de auto zeer betrouwbaar is. Afgezien van de tweede race in Bahrein die Lewis miste heeft hij de voorbije twee jaar in alle races punten gescoord.”

“Ik ben erg onder de indruk, maar dat was ik voor 2020 ook al. Hij viert zijn zevende wereldtitel, dus ik ben minstens zes keer eerder onder de indruk geweest.”

Als hem gevraagd wordt wie hij nu de beste van de twee vindt houdt Todt zich op de vlakte.

“Ik denk dat we het over verschillende personen hebben,” aldus Todt. “Het enige wat we echt kunnen vergelijken is zeven tegen zeven.”

Tijdens de prijsuitreiking van de FIA, die vorige maand plaatsvond kregen zowel Schumacher als Hamilton een speciale prijs voor hun zeven wereldtitels.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023